sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Viikonloppukuulumisia

Ihanan rauhallinen viikonloppu on takana; ei läksyjä, ei töitä, ei kiirettä. Olemme olleet poikien kanssa kotosalla ja nattineet lämpimistä keleistä. No, ei tämä nyt ihan noin ruusuista ole ollut: lauantaina oli jälleen ruohonleikkuun aika. Pojat saivat olla vapaana pihalla kuten aiemminkin (Otsolla toki vasta toinen kerta). Tajusin nopeasti, että nyt en ihan helpolla pääse: Nalle ja Otso karkailivat vuoronperään pensasaidan läpi naapurin puolelle. Kun sain toisen kiinni, oli toinen jo pinkaissut pakosalle *huokaus* Naapurin pihassa koiria vetävät magneetin lailla leivänpalaset joita jostain syystä sieltä tuntuu löytyvän yllin kyllin.



Lauantaina Otso joutui ensimmäisen kerran hihnan perään. Pantaa se on "harjoituskäyttänyt" muutamaan otteeseen. Aluksi se hangoitteli vastaan, mutta makupaloilla sain pennun liikkeelle. Teimme kolmistaan ihan lyhkäisen lenkin ja ihan mukavasti se keskimääräisesti sujui. Nallen vauhti on tietysti vielä Otsolle liikaa, joten jouduin himmaamaan välillä vauhtia. Otson täytyy oppia, että lenkin aikana ei painita, ja minun täytyy oppia selviämään kahden hihnan kanssa :-) Olenhan minä tietysti harjoitellut Assin ja Ronjan kanssa, mutta tyttöystävien kävelyvauhti ei ole aivan samaa luokkaa kuin Nallen ja Otson.

Tyttöystävät kävivät meillä seuraamassa Euroviisujen ääntenlaskun. Meitä emäntiä huvitti jälleen koirien käyttäytyminen. Paimenkoirat Otso ja Assi nukkuivat tyynesti eteisen lattialla, kun taas "teatterikoirat" Nalle ja Ronja istuivat meidän ihmisten kanssa sohvalla huomiota kerjäämässä :-)

Ehkä tässä toisen koiran ottamisessa on edes hiukan ollut oikeilla jäljillä: tällä hetkellä seurassani on kaksi koiraa. Toinen nukkuu sikeästi nojatuolin alla ja toinen nukahti isutalleen kesken tassujen pesun. Toimintaa on siis ollut ja se toiminta on ollut yhteistä leikkiä, eloa ja oloa oman lauman kesken :-)

Ei kommentteja: