perjantai 16. toukokuuta 2008

Puutarhanhoitoa

Torstaina pojat olivat kahdestaan kotona kahden tunnin ajan kun minä kävin tentissä. Jossain vaiheessa alkuviikolla suunnittelin vielä Otson "telkeämistä" keittiöön tentin ajaksi, mutta kun keskiviikko ja varsinkin torstaipäivä sujuivat niin hienosti, päätin ottaa riskin ja jättää pojat valloilleen. Pentulomani on kuitenkin lopussa joten askel eteenpäin oli otettava. Tentin ajan pidin hermoni kurissa, mutta kotimatkalla oikein mahanpohjasta pisteli kun jännitin mitä kotoa tulisi löytymään. No, seltä löytyi kaksi ihan ehjää ja tyytyväisen oloista koiraa :-) Perjantaina jätin jälleen pojat kahdestaan kauppareissun ajaksi, aika oli tietysti paljon lyhkäisempi, mutta tulos sama, mitä nyt Otso oli onnistunut sotkemaan kakkaansa vähän sinne tänne.

Illalla saimme koiravieraita; tyttöystävät Assi ja Ronja tulivat tutustumaan Otsoon. Pihakohtaaminen sujui odotetusti hyvin: Assi ei ollut huomaavinaankaan pentua ja Ronja jopa innostui hiukan leikkimään Otson kanssa. Taitaa olla niin, että Otso saa hiukan kasvaa vielä ennen kuin se tapaa Pepin :-)

Perjantaina leikkasin nurmikon ensimmäisen kerran tänä keväänä. Talven jäljiltä leikkuri ei meinannut käynnistyä, joten ähelsin sen kimpussa jonkun aikaa. Yht´äkkiä huomasin olevani kahden koiran pusuttelun kohteena; Otso ja Nalle tulivat tsemppaamaan minua :-) Ja niin vain käv, että seuraavalla kiskaisulla leikkuri pärähti käyntiin; onneksi oli miehiä talossa, niin saatiin ruoho leikattua :-) Nalle tapansa mukaan piti turvavälin ruohonleikkuriin, mutta seurasi koko ajan touhamistani. Otso ei tykännyt leikkurin pärinästä ollenkaan vaan pakeni kuistille nukkumaan.

Minä en tunnetusti ole mikään viherpeukalo, mutta nyt tuntuu meidän puutarhassamme kasvavan oikein superkasvi. En ole vielä keksinyt onko kyseessä puska, puu vai mikä, mutta karjalanpiirakoita se kuitenkin tuottaa! Nalle nimittäin kantoi tänään pensasaidan juurelta tänään parikin karjalanpiirakanpuolikasta. Mistä ihmeestä niitä tulee? Yhtenä päivänä pihasta löytyi leivänkannikka, joten kyllä me tällä "tuotannolla" ollaan ihan omavaraisia leipien suhteen.

Otso on kova puutarhuri, se jaksaa loputtomasti jauhaa risuja pihassa. Lisäksi se on erikoistunut ruukkuruusun harventamiseen, mikä on minusta sikäli outoa, että tämä ruusu on tosi piikikäs. Syreenipensasta Otso harventaa ansiokkaasti ja lannoitushan on sillä ihan verissä :-) Että kohti uutta, kukoistavaa puutarhaa tässä ollaan menossa :-)

Ei kommentteja: