sunnuntai 30. elokuuta 2009

Sukuloimassa

Kävimme Otson kanssa lauantaina tapaamassa sen Tuikku-äitiä ja kaikkia sisaruksia. Olemme kokoontuneet muutaman kerran aiemminkin, mutta nyt olivat kaikki Immeressenin V-pennut koossa, aina ennen on joku puuttunut. Oli hienoa nähdä Otson sisaruksia ja tietysti verrata niitä keskenään. Ei Otso mikään lilliputti ollutkaan sisarustensa rinnalla, Ollie -veli toki oli aika paljon kookkaampi, mutta se on ollut aika iso syntymästään lähtien.

Ilma oli valitettavasti hiukan kehno, sateinen ja suhruinen. Yhtään kuvaa ei tullut otettua. Koiria ei kelit paljoa haitanneet -ne kirmailivat ulkona minkä tassuistaan pääsivät. Oli tosi mukavaa huomata, että Otso osasi myös leikkiä siskojensa kanssa, vaikka aika paljon siinä yritettiin sukurutsaakin harrastaa... Otsolle täytyisi kyllä löytää omankokoisensa leikkikaveri jostain, jotta se saisi purkaa energiaansa muuhunkin kuin tavaroiden syömiseen. Tosin Otson syömiset ovat jo hieman vähentyneet, tällä viikolla on mennyt "vain" pussillinen sämpylöitä ja sateenvarjo.

Ihan ilman vahinkoja emme reissussta selvinneet. Kesken koirien leikkien huomattiin, että Otson molemmat takatassut olivat veriset. Lähempi tutkiminen paljasti, että molemmista tassuista oli mennyt uloimmat kynnet hajalle. Outoa. Koirat siis leikkivät pihassa, jossa maasto oli metsäistä ja mäkistä, ehkäpä Otso ruopaisi itsensä jonkun kallion päälle siten, että kynnet pettivät. Yhtään ei kynsien menetys näyttänyt poikaa vaivaavan, joten ei niille tassuille sitten mitään tehty. Kotiin päästyämme kyllä puhdistin kynsien tyngät huolellisesti. Sunnuntain metsälenkillä toisesta tyngästä tuli jälleen hieman verta, joten taidamme suunnistaa ihan varmuuden vuoksi eläinlääkärille ensi viikolla.

Reissaaminen tuntuu vievän Otsolta voimat oikein kunnolla. Lauantain 3 + 3 tunnin matkat ja 3 tunnin leikkisessio sisarusten kanssa uuvutti Karhunpojan niin, että koko sunnuntaikin on nukuttu -sitä metsälenkkiä ja pientä ulkopuuhailua lukuun ottamatta. Useammin siis pitäisi tehdä tällaisia retkiä :-)

Kuva heinäkuulta koirarannalta, kun ei tältä viikonlopulta ole yhtään otosta.

Ei kommentteja: