torstai 20. elokuuta 2009

Makkaraa ja tikkupullaa

Keskiviikkona Karhunpojat pääsivät hiukan iltamenoihin. Ensin kävimme Vaarin nimipäivillä; Otso sai jälleen nauttia isovanhempieni uuden kodin terassista -sisälle sitä ei ole vielä päästetty kertaakaan. Onneksi iso-O on ulkona ihan tyytyväistä poikaa; se saa nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja tarkkailla naapureiden liikkeitä. Nalle olisikin ihan toista maata; se ei jäisi missään tilanteessa nurisematta yksin mihinkään, varsinkaan jos tietäisi että muu väki nauttii oven takana kahvia ja pullaa...


Nalle tuupattiin täyteen makkaraa; ihme ettei se pökertynyt mokomasta määrästä. Nalle on "kouluttanut" mummun aika hyväksi ruoka-automaatiksi. "Kun se kallistaa päätään", "Kyllä nyt jotain täytyy antaa", "Nalle suuttuu" ovat argumentit joilla minun älä-anna-sille-mitään -kieltoni sivutetaan joka ikinen kerta. Ennen vanhaan mummu ja Nalle hipsivät keittiöön ja siellä sitten salaa syöpöteltiin, nyt tupakeittiö ei anna enää suojaa tälle touhulle. Ja kyllä Otsokin oman osansa makkarasta sai, vaikka ulkoruokinnassa olikin.
Nalle jätettiin juhlahumuun ja me suunnistimme Otson kanssa lippukuntani syyskauden avajaisiin. Paikalla oli runsaasti pieniä partiolaisia ja Otso herätti kaikissa kovan paijaamisvietin. Minulle käytyiin kertomassa kotoa löytyvistä kissoista, koirista ja pikkusisaruksista(!). Otsosta haluttiin tietää myös kaikenlaista; huvitin sitten sudenpentuja kertomalla mitä kaikkea Otso on syönyt. Kävimme myös läpi sitä, miten koiria silitetään ja miten vieraita koiria lähestytään -eli Otsolla oli tärkeä rooli kansalaiskasvattajana :-) Kärsivällisesti Otso otti vastaan silitykset ja halaukset, mutta selvästi iltaa kohti se hiukan väsyi ja tuskastui ihailijoihinsa. Ihailijat kuitenkin palkitsivat halibernin tikkupullanjämillä; yksi toisensa jälkeen minulle käytiin esittelemässä pullanpalasia "saako antaa Otsolle"? Ja kyllä niitä sitten sai antaa -pitihän karvaisen partiolaisenkin saada oma tikkupullansa -vaikka pieninä murusina.

Otso ja fanit
(tyttöjen kasvot blurrattu, koska julkaisulupaa ei ole kysytty)

Ei kommentteja: