sunnuntai 2. elokuuta 2009

Näytillä

Tänään sitten kävimme Otson kanssa näyttäytymässä Porissa järjestetyssä KV -näyttelyssä. Otson lisäksi JUN-luokassa oli 3 urosta, kaikki Otsoa nuorempia. Lähtökohdat eivät olleet parhaimmat mahdolliset; seisomisharjoituksia emme paljon etukäteen pitäneet vaikka toki tarkoitus oli. Otso on lisäksi nykyään niiiiiiin kiinnostunut tytöistä, että kaikki muu tuppaa ympärillä unohtumaan kun pitää neitosia haistella; hankalampi juttu näyttelykehässä jonka reunamilla seisoo kymmeniä houkuttelevia neitokaisia odottamassa omaa vuoroaan.

Seisominen sitten sujuikin joten kuten, juokseminen ei sitten ollenkaan. Otso taisi liikkua lähes kaikilla muilla tavoilla kuin mitä tuomari odotti/toivoi. Eikä auttanut, vaikka saimme juosta ekstrakierroksiakin. Vaikea on tuomarin liikettä arvostella kun liike on kengurun ja laukkahevosen välimaastosta. Niin siinä sitten kävi, että saimme keltaisen nauhan (tyydyttävä) eikä palkintosijaa. Tulipa käytyä ja ensikertalaisiahan me olimme (kuten oli sitten yleisössäkin todettu); eiköhän me suuntauduta Otson kanssa muihin harrastuksiin tästä edespäin (happamia sanoi kettu...).

Tuomari Teija Salmi-Aallon arvostelu:
"Melko pienikokoinen uros, jolla puutteellinen sukupuolileima tällä hetkellä. Hyvät mittasuhteet, oikean mallinen pää jossa rodunomainen ilme, hieman vaaleat silmät, riittävä kaula, hyvä ylälinja. Kokoonsa nähden hyvä runko & luusto, riittävä kulmaus edestä & takaa, kantaa häntäänsä turhan korkealla, liikkeitä hankala arvioida koska koira peitsaa tai laukkaa. Kaunis väri & turkin kunto, iloinen rodunomainen käytös. Palkintosija tänään määräytyy puutteellisen sukupuolileiman muk. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen."

Tuomari oli minusta oikein mukava, koska hän perusteli minulle ihan suullisestikin oman päätöksensä. En tiedä onko sellainen aina tapana, mutta itse ainakin arvostin kovin tätä.



Ei kommentteja: