tiistai 3. elokuuta 2010

Rally-Tokoa

Ystäväni on kouluttautunut Rally-Toko -ohjaajaksi ja kävi pitämässä Karhunpojille lajiesittelyn. Aika luksusta saada yksityisopetusta ihan omassa pihassa! 

Aikanaan harkitsin tokon aloittamista Otson kanssa, mutta pidän sitä ehkä hiukan liian tiukkana -niin minulle kuin Otsollekin. Rally-Toko ei ole niin sotilaallisen oloista menoa, vaan sopii meille pienen kärsivällisyystason omaaville :-) Enkä tosiaan halua arvostella tokoa sen kummemmin, tämä on vain oma mielikuvani joka pohjautuu varmasti suurelta osin omaan mukavuudenhaluun ja laiskuuteen; minulta ei vain löydy kärsivällisyyttä tokoiluun. 

Kävimme jo sunnuntain "teoriaosalla" läpi Rally-Tokon erilaiset liikkeet ja nyt ystäväni valitsi niistä pienen valikoiman meille suoritettavaksi. Alun perin olin ajatellut kokeilla rallya vain Otson kanssa, mutta pääsi Nallekin sitten kokeilemaan. Ja hyvä että pääsi, sillä Nalle oikein pursusi intoa olla mukana ja tehdä annettuja tehtäviä; hyvä muistutus minulle siitä että Nallekin edellen kaipaa toimintaa ja aktivointia. 



Liikkeet varsinkin alokassarjassa ovat hyvin helppoja, erilaisia yhdistelmiä seuraamista, istumista, makuuta ja perusasentoa sivulla. Kisoissa koirat ovat alokkaissa jopa kytkettyjä, joten Nallenkin kaltaisen rähjän kanssa voisi uskaltautua kisaamaan/treenaamaan. Otson kanssa aloitimme treenit heti vapaana, tosin sen pitikin sitten käydä välillä vahtimassa pihan perällä tontin ohi meluisasti kulkevia lapsia :-) Kisoissa moista valppautta ei varmaankaan arvostettaisi...


Meillä on nyt omasta takaa Rally-Toko kyltit, joissa ovat alokasluokan liikkeet. Kotipihamme on riittävän suuri omiin treenauksiin, joten taidamme ottaa tästä meille jatkossa uuden harrastuksen -en vielä tiedä harrastetaanko lajia missään alueemme seuroista. Otson agilitykin jatkuu, saimme vahvistuksen treenipaikasta syksyksi, joten treeniä on luvassa koko laumalle :-)

Namia tähän suuntaan kiitos!
 
Lisätietoa Rally-Tokosta löytyy täältä

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Heh, sun selitys siitä miksette tokoile oikeasti vois olla mun kynästä :D