sunnuntai 1. elokuuta 2010

Pitkä kuuma kesä

Kesän pituudesta nyt voidaan olla montaa eri mieltä, mutta kuumaa ainakin on riittänyt. Otso "muutti" heti alkukesästä kellariin, siellä se on viettänyt yksinäistä poikamiehen elämää nauttien viileästä ja hämärästä. Säännöllisin väliajoin Otso on pölähtänyt ylös, laskenut lauman, puristellut turkistaan kellariroskat lattialle, ottanut vesihuikan ja taas poistunut keskuudestamme viileämmille unipaikoille. Nalle on jaksanut paremmin helteitä, mutta nukkuessa senkin aika on suurimmaksi osaksi kulunut.

Koska kesän päivitystahti on ollut olematon (=sitä ei ole ollut), kerrataanpa hiukan Karhunpoikien kesäkuulumisia. Huonot uutiset ensin: Nalle alkoi toukokuussa kalvaa tassujaan pahasti; koskaan aiemmin se ei ollut tehnyt moista joten aluksi olin kovin ihmeissäni uudesta "harrastuksesta". Ensin syytin pääsiäisenä murtunutta kannuskynttä (kyllä vaan, taas se murtui); epäilin että päivystyksessä pois kiskotun kynnen nysä olisi saattanut tulehtua. Eläinlääkäri kuitenkin totesi että tulehdusta ei ollut ja kalvamisen syyksi veikattiin jonkilaista särkyä/kipua joka olisi saattanut saada alkunsa kynnen poistosta; pahimmin kalvettu alue tassussa kun oli nimenomaan kannuskynnen ympäristö.

Kuvassa pilkottaa pahasti kalvettu tassu :-(
Lääkäriä odotellessa kuvattu

Särkylääkkeet eivät auttaneet asiaa, joten teimme lääkärikäynnin numero 3. Tässä vaiheessa olin huomannut, että Nallelta oli lähtenyt karvaa laikkuina kaulan ympäriltä ja etenkin niskasta; paikasta josta se ei itse olisi sitä onnistunut kalvamaan/repimään. Lääkärissä otettiin ihonäytteitä raaputtamalla ja teipillä, mitään ulkoloisia tms. ei löytynyt. Sen jälkeen siirryttiin järeämpiin aseisiin; pikkukoiralta otettiin koepaloja ihosta kolmesta eri paikasta. Lääkäristä palasi kotiin rauhoituksesta sekaisin oleva "avaruuskoira" jota Otso kovin ihmetteli. Seuraavat päivät olivatkin haastavia kun Nalle yritti selvitä tötterönsä kanssa ja minä pähkäilin uskaltaisinko jätää koirat kahdestaan kotiin kun toisella oli ylimääräinen uloke joka sitä selvästi ärsytti ja toisaalta taas Otsoa kovin kiinnosti. Ratkaisin ongelman ottamalla Nallen mukaan töihin muutamana päivänä, sitten tötteröstä luovuttiin sillä koepalojen tikit eivät Nallea yhtään vaivanneet.

Avaruuskoira löysi lohduttajan

Otetuista koepaloista selvisi, että Nalle kärsii allergiasta; sen aiheuttaja jäi tietysti arvoitukseksi. Lääkärin suosituksesta aloitimme eliminaatiodieetin. Ensimmäisen kuukauden Nalle sai kalaa ja perunaa; nämä valikoituivat koska niitä en ollut koirille koskaan antanut. Olen aina ollut aika nuiva koirien ruokien kanssa ja nyt siitä oli hyötyä -eliminaatiodieettiin löytyy useita eri ruoka-aineita joita koirille en ole antanut. Uusi ruokavalio on maistunut Nallelle erittäin hyvin, itse en vain käsitä että kukaan antaisi vapaaehtoisesti koiralle perunaa; ainakin Nallella kaikki mitä meni sisään tuli samanlaisena ulos -tuntuipa joskus että ulos tuli tuplamäärä tavaraa :-( Ruoan annostelun kanssa oli aluksi ongelmaa ja jo valmiiksi solakka pikkukoira laihtui kilon vajaassa kuukaudessa -sittemmin olen osannut antaa ruokaa oikeampia määriä sillä painoa on onneksi tullu takaisin. Nallella on toistaiseksi myös kortisonilääkitys, toivottavasti siitä pääsemme pikaisesti eroon.

Kesän alussa aloitimme Otson kanssa agilityn alkeiskurssin. Jännitin Otson käyttäytymistä etukäteen kovasti, mutta turhaan. Otso oli varsin mallikas agilityoppilas, tosin oppimisvauhti ei joka kohdassa aivan päätä huimannut :-) Itselleni on ollut iso oppimisen paikka siinä, miten eri tavalla asioita oppivat ja niihin suhtautuvat russeli ja berni. Tuntui että Nalle aikanaan oppi jokaisen esteen ja liikkeen kerrasta, Otso vaatii kertausta ja kertausta -ja säkillisen kärsivällisyyttä. Nyt täytyy vain muistaa että hiljaa hyvä tulee! Jatkamme varmasti syksyllä Otson kanssa treenamista kunhan vain mahdumme sopivaan treeniryhmään.


Muita Karhunpoikien kesäkuulumisia kuvien kertomana:


Nalle täytti kesäkuussa 6 vuotta 

Juhannus vietettiin tyttöystävien seurassa



Otso pääsi viettämään rantaelämää Tyttöystävien kanssa,
Nallea ei huolittu mukaan sillä se ei kestä uivia ihmisiä :-)


Kaiken kaikkiaan kesä on sujunut leppoisissa merkeissä

Ei kommentteja: