sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Karhunpoika sairastaa

Marraskuun viimeinen viikonloppu meni meillä sairastelun merkeissä. Nalle oksensi ensimmäisen kerran perjantai-iltana ja (toistaiseksi) viimeisen kerran sunnuntaiaamuna. Tuohon väliin sitten mahtui aikamoinen määrä pyykättävää, joka syntyi Nallen pahoinvoinnin jäljiltä; ihan kauhean hyvin Nalle ei osannut "kohdistaa" tuotoksiaan. Lauantaiyönä heräsin lämpimään ja kosteaan tunteeseen; Nalle oli oksentanut peiton alle :-( Pyykkiin joutuikin sitten peiton ja lakanoiden lisäksi myös sijauspatja. Loppuyön nukuimme vierashuoneen vuodesohvalla, joka sekin sitten sai oman osansa pienen koiran pahoinvoinnista. Lauantaina iltapäivällä soittelin päivystävälle eläinlääkärille; Porissa on kuulemma menossa koirien mahatautiepidemia, joka "alkaa oksentelulla ja jatkuu ripulilla". Heh, ripuliahan tähän enää kaivattiinkin! Lääkäri antoi  tutut perusohjeet oksentelun hoitoon, eli Nalle joutui täydelliselle vesipaastolle.

Vaikka Nalle oksentelua lukuun ottamatta tuntui aika reippaalta, jätin sen silti kotiin lauantaiaamuna ja lähdin Otson kanssa kahden perinteiselle lettu/makkara-aamupalalle torille. Paikalliset partiolaiset järjestävät aina marras-joulukuun vaihteessa palvelutempauksen, jossa makkaraa, lettuja ja kahvia myymällä kerätään varoja hyväntekeväisyyteen; tänä vuonna tuotto ohjataan Suomen Partiolaisten Woomal-projektiin. Olemme joka vuosi käyneet aamuherkulla torilla, minä saan letun ja koirat makkaraa :-) Otso "itki" melkein koko menomatkan, en sitten tiedä oliko siitä vain pelkästään outoa olla kahdestaan liikkellä vai onko se niin laumautunut Nallen kanssa, että koville otti isoveikan kotiin jättäminen. Noh, itkut unohtuivat kun kuonoon osui makkarantuoksu :-) Makkaran lisäksi Otso sai maistella mansikkahilloa, jota joku ohikulkenut setä halusi välttämättä "hienolle koiralle" tarjota...

Sunnuntaina teimme koirarantaretken, jossa Nallekin jaksoi painaa täysillä huolimatta siitä, että mitään syömistä se ei ollut saanut vuorokauteen; sappinesteiden oksentamisen olisi luullut käyvän enemmän pienen koiran voimille. Sunnuntai-iltapäivällä pikkuressu sai hiukan riisiä, ja tätä kirjoittaessani ruoka on pysynyt sisällä jo tunteja eli toivottavasti tauti on selätetty -ilman sitä ripulivaihetta :-) Nyt tietysti toivon erityisen hartaasti että Otso ei saa tartuntaa -kyllä nyt on pyykätty ja pesty paikkoja ihan riittävästi.

Ei kommentteja: