lauantai 18. lokakuuta 2008

Kynsiongelmia ja retkitunnelmia

Keväällä Nallelta murtui pahasti oikean tassun kannuskynsi ja nyt meni sitten sama vasemmasta. Kynsi oli taittunut pahasti ihan pystyyn kun huomasin Nallen nilkutuksen. Luultavasti syynä on jälleen ollut se, että leikkaan kynsiä liian harvoin ja kannuskynsi on kasvanut liian pitkäksi; sitten se helposti tarttuukin kiinni vaikka mihin ja taittuu. Koska Nalle ei anna tassuihinsa muutenkaan koskea ja varsinkin kun siellä on kipuja, vein sen lääkäriin tarkistusta varten. Kävimme lääkärillä perjantai-iltapäivällä; vielä aamulla töröttänyt kynsi oli päivän aikana lähtenyt itsekseen (vaiko Otson avustamana?), joten lääkärin ei tarvinnut kuin katsastaa tilanne. Jäljelle jäänyt nysä punoitti niin pahasti, että Nalle sai 10 päivän antibioottikuurin tulehduksia estämään. Ilmeisesti nysä ei ole kipeä, sillä Nalle ei nilkuta tai erityisesti nuoleskele sitä. Nyt on sitten molemmat kannuskynnet onnistuttu taittamaan/murtamaan puolen vuoden sisällä; toivottavasti enää ei näissä merkeissä tarvitse lääkärillä käydä.
Lauantaina Nalle pääsi hoitoon ja Otso kanssani partioretkelle. Alun perin olin ajatellut viedä molemmat pojat hoitoon, mutta en vielä tohtinutkaan jättää kahta turrea kaitsettavaksi. Otso pääsi mukaan, sillä se osaa rauhoittua ihmisten keskellä paljon paremmin kuin Nalle joka pitkästyy helposti. Otso osoittautuikin varsin mallikkaaksi partiokoiraksi; se jaksoi ottaa vastaan kaikki sudenpentujen ja vähän vanhempienkin partiolaisten rapsutukset ja hellittelyt. Se poseerasi kiltisti kun kamerakännykät kuvasivat lähiotoksia; en osaa edes arvata kuinka monen Erätytön kotona on esitelty tänään kuvia Otsosta. Hellyttävä koira onnistui saamaan osansa tikkupullista, kun yksi jos toinenkin pullanpaistaja "vahingossa" tiputti pullanpaloja Otson nenän eteen....





Nallen syystrimmaus on perinteisesti tehty lokakuussa; karva on nytkin pöyheä ja pörrö, mutta ei irtoa vielä siihen tahtiin että voisin varata aikaa nypintään. Saas nähdä miten pitkälle loppuvuoteen trimmaus venyy, vai voiko nyppimisen tehdä vaikka karva ei vielä hyvin irtoakaan?

Ei kommentteja: